Maija

Artisti

Moderni leikari joka laulaa, soittaa, tanssii, säveltää, sovittaa ja taipuu myös draaman keinoihin.

Vuodesta 2005 toimineen Freija-yhtyeen jäsen ja laulusolisti. Useita albumeja, joista Lempilauluja (2006) Etno-Emma ehdokas ja SydänJuurilla voittaja (2011). Tunnetaan hyvin myös lastenmusiikistaan.

Esiintynyt paljon lapsiyleisöille eri kokoonpanoilla. Solistina ja soittajana lukuisilla lastenmusiikkiäänitteillä. 


Musiikin tohtori

Taiteellinen tohtorintutkinto Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 2010-2016. Balladiaiheinen tutkinto sisälsi 5 konserttia ja kirjallisen työn: Balladilaulaja, leikaritanssija - Monitaiteinen näkökulma balladien esittämiseen. Viimeiseen tutkintokonserttiin sävelletyt nykyballadit julkaistiin äänitteenä syksyllä 2019: Freija – Kaivo.

 

Pedagogi

Soiton ja kansanmusiikin opettaja, mm. haitarit, jouhikko, pienkanteleet ja yhtyemusisointi. Pitkä kokemus  kansanomaisen paritanssin opettamisesta ja sen soveltamisesta. Laulun ja liikkeen yhdistäminen mm. balladitanssin muodossa läheinen alue. Toimii kansanmusiikin asiantuntijana ja kouluttajana.


Apulaisrehtori

Työskentelee Käpylän musiikkiopistossa kansanmusiikki- eli kamulinjasta vastaavana apulaisrehtorina. Vuonna 2010 syntynyt kamulinja on yksi Suomen laajimmista kansanmusiikin perusopetusta tarjoavista tahoista.